Nu da curs regretelor!

Ai încredere în tine!

De fiecare dată când schimbăm prefixul, începe o nouă etapă a vieţii noastre. Dacă atunci când împlinim 20 de ani, căutăm libertatea, ştim că este momentul să ne luăm zborul din sânul familiei şi să pornim în căutarea carierei la care am visat încă de când eram copii, ei bine, la 30 de ani, lucrurile se schimbă. De ce?

Pentru că ai avut la dispoziţie 30 de ani ca să copilăreşti, să fii rebelă şi să fugi de responsabilităţi. “2”-ul acela din vârstă te ajută! Însa ce ne facem atunci când împlinim 30 de ani şi ne dăm seama că acum suntem adulţi în adevăratul sens al cuvântului?

Tranziţia maturizării poate să declanşeze o criză, un moment de impas, indiferent de încrederea pe care o ai în tine sau de realizările pe care le-ai realizat până în acest punct. Motivul? Este simplu! Abia acum realizezi cât de repede se scurge timpul şi presiunea de pe umerii tăi devine din ce în ce mai apăsătoare! Este o stare de anxietate care poate să provoace panică şi dezamăgire, dar… Ai avantajul unui pas înaintea ei! Nu trebuie să ai totul pus la punct în viaţa ta, nu există un termen limită! Dacă în urmă cu câteva decenii, oamenii deja îşi întemeiau o familie până la vârsta de 22 de ani, află că lucrurile s-au schimbat. Dar tu ştii asta deja! Viaţa nu este o competiţie: pune-ţi ordine în gânduri şi nu te arunca cu capul înainte, doar pentru că societatea o cere.

Nu te simţi neîmplinită doar pentru că ai neglijat partea personal în favoarea carierei şi nu fi tristă dacă ai neglijat cariera pentru familie. Poţi oricând să dai restart! Să te reinventezi!

Criza vârstei de 30 de ani poate să fie cu uşurinţă evitată, dacă ai încredere în tine!

Nu pune la îndoială realizarile de până acum!

Tot ce ai realizat până la această vârstă este un succes! Desigur, avem mereu tendinţa de a ne compara cu alţii şi trăim cu impresia că oricine a făcut mai mult decât noi! Ce gândire greşită! Află că şi oamenii din jurul tău au această temere: că tu ai făcut mai mult decât ei! Trebuie doar să realizezi că ai potenţial şi să vezi femeia puternică din tine! Pe care tu ai făcut-o ceea ce este azi!

Nu da curs regretelor!

Poate că trebuia să fac aşa, poate că trebuia să aleg un alt drum sau poate că trebuia să rămân într-o relaţie în care nu mai eram total fericită, însă simţeam siguranţa şi confortul unei familii. Nu! Total greşit! Fiecare decizie îţi aparţine în totalitate, la fel cum fiecare reuşită sau fiecare eşec este al tău. Dacă în momentul în care ai ales să pleci pe un alt drum ai simţit că a fost alegerea cea mai potrivită, nu este acum momentul să trăieşti cu regrete. Poate a fost cea mai bună variant în acel moment sau poate n-a fost chiar cea mai fericită opţiune, însă ai o lecţie învăţată! Ai acumulat experienţă şi de acum ştii exact care îţi sunt dorinţele şi priorităţile! Ai încredere în tine!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *