Când am înlocuit sentimentele cu emoticoane?

Iubirea oldschool

M-am trezit astăzi cu o poftă nebună de dragoste adevărată! De acel “bună dimineaţa” morocănos, urmat de pisiceala din pat, de “nu vreau să mă ridic” şi de “aş sta toată ziua lângă tine”. M-am trezit cu o poftă nebună de pupici pe frunte, de îmbrăţişări calde şi de cafeaua la ibric, nu to go, nu pe fugă, nu dragoste din firimituri.

Suntem prea grăbiţi şi am uitat să apreciem lucrurile simple. Şi e din ce în ce mai anostă toată dragostea asta risipită în lifturile unei corporaţii, când, înainte să intri în ritmul robotic spre cariera mult visată, arunci un “bună dimineaţa” urmat de o ploaie de emoticoane cu inimioare, care nu vor fi niciodată reale. Nu vor transmite nimic. Creierul tău produce serotonină, hormonul fericirii, dar are nevoie de hrană, iar hrana aceasta n-o s-o procuri niciodată online. Nu din dragoste online.

Am citit deunăzi un articol, vorbea despre iubirea oldschool, despre bileţele pe frigider şi bucuria momentului în doi şi… Ştii ceva?! Nu ai a doua şansă pentru primul “bună dimineaţa”, pentru primul sărut şi nici măcar pentru prima ceartă. Iar telefonul tău există pentru “connecting people”, nu ca să fie suprasaturat de un amalgam de sentimente pe care nu mai reuşeşti să le simţi în original.

Ştii fluturaşii aceia din stomac, pe care-i simţi ori de câte ori te gândeşti la el? N-avem o aplicaţie pentru asta. Încă. Iar telefonul, Whats App-ul sau Facebook-ul n-o să simtă în locul tău. Mai ştii cum miros filele unei cărţi? Pentru că, să recunoaştem, trăim online şi ne bucurăm cu rezumate şi asta am ajuns să trăim astăzi, secolul 21: dragoste pe scurt! În maximum 400 de cuvinte, 67 de rânduri şi răsuflarea uşurată că totul e atât de simplu, că am avansat şi lumea s-a schimbat alături de noi.

Un, doi, trei, la perete, STOP! Pune pauză! Şi gândeşte-te, fie şi pentru o clipă, atât cât îţi permite mintea, până să o ia la goană spre alte direcţii… Gândeşte-te doar la acele citate “motivaţionale” care ţi-au umplut wall-ul, dar nu şi sufletul.

Eu sunt aur, dar tu preferi moloz… Pe bune?!

Ne gândim la calorii mai des decât la sănătate, ne gândim la bani mai des decat la fericire, ne gândim la un status mai mult decât la ceea ce simţim. Şi numărăm like-uri, în loc să ţinem socoteala clipelor care ne fac cu adevărat fericiţi. Îmi vine în minte un anunţ de promovare al unui festival: x scene, x DJ şi foarte mulţi viitori prieteni! Cât de banal, dar totuşi cât de minunat! Şi tu nu te-ai gândit niciodată să îi cauţi prin mulţime. Pentru că este mai uşor online. Şi rămâi conectat.

Am redescoperit plăcerea cititului şi am aflat din rândurile unei cărţi un lucru care m-a pus pe gânduri: faptul că sufletul tău pereche nu trebuie să fie nici vreun iubit, nici vreun soţ, nici vreun bărbat. Doar persoana aceea cu care te indentifici întru totul. Fericirea noastră nu depinde de nimeni. Însă o influenţează oamenii din jur, nu-i aşa?

În fine, închei, dar nu înainte de a îţi adresa o întrebare. Importantă! Îmi aduc aminte când cineva m-a întrebat: Ce te face fericită? Şi m-am blocat… Şi de atunci, m-am tot gândit! Dar pe tine?

Pe tine ce te face fericit/ă?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *